tiistai 29. marraskuuta 2016

Uusi Ford Kuga esitelty Suomessa

Uusi Ford Kuga esiteltiin Auto 2016 -tapahtumassa Helsingissä 18.-20.11.2016
Uudessa Kugassa on Fordin SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmä, innovatiivisia kuljettajaa avustavia teknologioita, ergonomiset ja mukavat sisätilat sekä tehokkaita moottoreita, kuten 1.5 litran 120-hevosvoimainen TDCi-dieselmoottori, jonka EU-yhdistetty polttoaineenkulutus on 4,4 l/100 km ja CO2-päästöt 115 g/km.*

Uusi Kuga on myös varustettu rinnakkaispysäköintiteknologialla (Perpendicular Parking), joka auttaa kuljettajia pysäköimään, parannetulla versiolla Active City Stop -törmäyksenestojärjestelmästä ja Fordin mukautuvalla ajovalojärjestelmällä, joka takaa optimaalisen näkyvyyden hämärässä valaistuksessa. Muihin edistyksellisiä teknologioihin kuuluvat Hands-Free-takaluukku ja Fordin älykäs AWD-neliveto.

”Uusi Kuga tarjoaa uraauurtavia uusia ominaisuuksia ja teknologioita, joiden avulla kuljettajat ovat kytkettyinä verkkoon ja jotka tekevät ajamisesta miellyttävää, turvallista ja tyylikästä”, sanoi Joe Bakaj (Vice President, Product Development, Ford of Europe). ”Edistyksellinen uudelleensuunnittelu on antanut Kugalle raikkaan ja modernin ilmeen, kun taas SYNC 3 -järjestelmän avulla kuljettajat voivat olla yhteydessä ajoneuvonsa ja kytkettyjen laitteiden kanssa saumattomasti tavalla, joka oli mahdotonta vain muutama vuosi sitten.”

Saumaton SYNC 3

Ford Kugassa on uusi SYNC 3 -järjestelmä, jolla kuljettajat voivat ohjata audio-, navigaatio- ja ilmastointijärjestelmää sekä kytkettyjä älypuhelimia yksinkertaisten, aiempaa keskustelevampien äänikomentojen avulla. Ford on hyödyntänyt tutkimuksista ja kyselyistä kerättyjä yli 22 000 asiakkaan kommentteja ja näkemyksiä varmistaakseen, että uusi versio on asiakasystävällisin järjestelmä tähän mennessä.

SYNC 3 -järjestelmä on nopeampi ja käytettävät komennot ovat yksinkertaisempia**. Kytkemällä äänikomennon päälle ja sanomalla ”I need a coffee”, ”I need petrol” tai ”I need to park” kuljettajat voivat paikantaa lähialueen kahvilat, bensa-asemat tai parkkipaikat sekä löytää juna-asemat, lentokentät ja hotellit.

Kugan kuljettajat voivat käyttää SYNC 3 -järjestelmän 8 tuuman kosketusnäyttöä kuten he käyttävät älypuhelimiaan. Uudessa käyttöliittymässä on suuremmat, helpommin käytettävät painikkeet ja siinä voi käyttää ensimmäistä kertaa nipistys- ja pyyhkäisytoimintoja.

iPhonen käyttäjät voivat aktivoida Apple CarPlay -sovelluksen, joka tekee iPhonen käyttämisestä turvallisempaa ajon aikana. Sen avulla kuljettaja voi soittaa puheluita, valita musiikkia, lähettää ja vastaanottaa viestejä ja saada liikennetilanteen huomioivia reittiohjeita. Android™-käyttäjät voivat vastaavasti aktivoida Android Auto™ -sovelluksen, jonka avulla kuljettajat pääsevät turvallisemmin käyttämään mm. Googlea, Google Mapsia ja Google Playta. Ohjelmisto on mahdollista päivittää suoraan Wi-Fin kautta.

SYNC 3 myös tarjoaa asiakkaille SYNC AppLink -järjestelmän, jolla kuljettajan paikalta voi ääniohjauksen avulla hallita useita älypuhelinsovelluksia, joihin kuuluu Glympse, Aupeo, Spotify, MyBoxMan, HearMeOut, AccuWeather ja Los 40 Principales.

”Kaipaatpa sitten aamukahvia päivittäisellä työmatkallasi tai haluat kuitata matkakustannukset toimittamalla paketin, SYNC 3 -järjestelmä tarjoaa uusia innovatiivisia tapoja pysyä kytkettynä ajon aikana”, sanoi Christof Kellerwessel (Chief Engineer, Electronic and Electrical Systems Engineering, Ford of Europe). ”Järjestelmä on suunniteltu täydentämään nykyaikaisia älypuhelimia intuitiivisen 8 tuuman näytön avulla, ja se ymmärtää paremmin luonnollista puhetta, on nopeampi ja tarjoaa helpommin luettavan graafisen käyttöliittymän.”

Yksinkertaisempaa pysäköintiä edistyksellisen teknologian avulla

Uusi Ford Kuga tekee ajamisesta ja pysäköinnistä yksinkertaisempaa hyödyntämällä Fordin edistyksellistä kuljettajaa avustavaa teknologiaa. Uusi rinnakkaispysäköintiavustin (Perpendicular Parking) täydentää puoliautonomista Active Park Assist -pysäköinninavustusteknologiaa, jonka lähes puolet asiakkaista otti autoonsa valinnaisvarusteena viime vuonna. Rinnakkaispysäköintijärjestelmä käyttää ultraäänitunnistimia paikantamaan pysäköintipaikkoja muiden autojen vierestä ja tien sivusta ja ohjaa autoa kuljettajan hallitessa kaasua ja jarrua.

Lisätunnistimet mahdollistavat myös teknologiat, jotka auttavat kuljettajaa pysäköintipaikalta poistuttaessa:

Risteävän liikenteen tunnistava Cross Traffic Alert varoittaa pysäköintiruudusta pois peruuttavia kuljettajia ajoneuvoista, jotka saattavat pian olla auton takana. Laitteen tutkan kantama on enimmillään 40 metriä. Järjestelmä antaa kolme varoitusääntä, jos se havaitsee auton lähestyvän jommaltakummalta puolelta.

Parkkiruudusta poistumisavustin (Park-Out Assist) auttaa rinnakkaiselta pysäköintipaikalta lähtevää kuljettajaa. Kuljettajan valittua oikean tai vasemman puolen järjestelmä ohjaa autoa samalla, kun kuljettaja käyttää kaasu- ja jarrupoljinta

Uudessa Kugassa on tarjolla paranneltu versio Fordin Active City Stop -törmäyksenestojärjestelmästä, joka toimii jopa 50 km/h nopeudessa verrattuna edellisen version 30 km/h toimintanopeuteen. Järjestelmä käyttää auton keulassa olevia antureita havaitsemaan paikallaan olevia esineitä edessä olevalla tiellä ja valmistelee jarrut valmiustilaan, jos auto lähestyy kohdetta liian nopeasti. Mikäli kuljettaja ei reagoi, järjestelmä vähentää moottorin vääntömomenttia ja jarruttaa automaattisesti vähentäen törmäyksen vaikutusta tai estäen sen kokonaan.

Uusimman Ford MyKey -teknologian avulla Kugan omistajat voivat ohjelmoida auton avaimen ja estää tulevat puhelut, rajoittaa huippunopeutta, estää kuljettajaa avustavien teknologioiden ja turvallisuusominaisuuksien pois päältä kytkemisen, rajoittaa audiojärjestelmän äänenvoimakkuutta tai estää audiojärjestelmän toimimisen, jos autossa olevat eivät käytä turvavyötä. Parannellussa MyKeyssä on enemmän mahdollisuuksia sekä nopeuden rajoittamiseen että nopeudesta muistuttamiseen.

Tyylikäs Kuga

Uusi Kuga edustaa Fordin viimeisintä muotokieltä, jolle on ominaista rohkea, sporttinen ilme. Muotokieli on sama kuin EcoSportissa ja täysin uudessa Edgessä. Suurta, puolisuunnikkaan muotoista yläsäleikköä ja pienempää alasäleikköä reunustavat uudet virtaviivaiset ajovalot LED-huomiovaloilla ja tyylikkäät sumuvalot.

Uudelleenmuotoillut takavalot viimeistelevät sporttisen ilmeen. Saatavana on myös valikoima 17-, 18- ja 19-tuumaisia kevytmetallivanteita. Uusia korin värejä ovat Guard Grey -harmaa ja Copper Pulse -kupari, ja ne ovat saatavana läpi koko malliston. Saatavana on myös sisään vetäytyvä vetokoukku; kun vetokoukkua ei käytetä, se menee piiloon takapuskurin alle.

Kugan sisätilat ovat entistä ergonomisemmat, tyylikkäämmät ja mukavammat.

Ohjauspyörän ja ilmastoinnin kytkimet ja painikkeet ovat selkeämmät, niitä on vähemmän, ja ne myös erottuvat helpommin. Ohjauspyörän saa myös nahkaisena ja lämmitettynä, ja kaikissa Kugan automaattivaihteistolla varustetuissa malleissa on vaihteenvalitsimet myös ohjauspyörässä.

Uudet mukavuusvarusteet tekevät Kugasta entistäkin käyttäjäystävällisemmän. Sähkötoiminen käsijarru on helppokäyttöinen ja vapauttaa säilytystilaa keskikonsolista, johon mahtuu erilaisia pulloja ja kuppeja. Keskikonsolissa on myös uusi USB-pistoke mobiililaitteiden käyttöä ja lataamista varten. Lisäksi Kugassa on ovien lukituksen merkkivalo.

Kugassa on myös Hands-Free-takaluukku, jonka saa avattua tai suljettua heilauttamalla jalkaa takapuskurin alla. Joka kolmas asiakas on ottanut tämän valinnaisvarusteen omaan autoonsa.

Ford Performance -malliston inspiroima Kuga ST-Line ja ylellinen Kuga Vignale ovat nyt ensi kertaa saatavilla. Osana kaikkein aikojen kattavinta Kuga-valikoimaa ajoneuvot tarjoavat enemmän valinnanvaraa niin ulkoasun kuin varustelun osalta.

Kuga ST-Line -mallin ulkoasun ja sisätilojen ilmeeseen lukeutuu ainutlaatuiset kevytmetallivanteet ja urheilullisesti muotoillut istuimet. Kuga ST-Line asettuu Fiesta ST-Line-, Focus ST-Line- ja Mondeo ST-Line -mallien rinnalle. Kuga ST-Line on varustettu Kuga-mallin toistaiseksi urheilullisimmilla ajodynamiikkaominaisuuksilla. Alustaparannuksiin lukeutuu optimoitu jousitus ja ohjaus, jotta ajoneuvo kallistuisi vähemmän ja reagoisi ohjaukseen terävämmin.

Ylelliseen Kuga Vignale -malliin on saatavilla ainutlaatuisia viimeistelyjä, kuten helmiäispintainen Milano Grigio -väri sekä istuimien ja ovien sisäpuolen kuusikulmioin kuvioitu Windsor-nahka erikoistikkauksilla.

Vignale edustaa Fordia hienostuneimmillaan. Nykyaikainen ja ylellinen tuote sekä omistamiskokemus tuovat yhteen palkitun muotoilun, korkealaatuisen käsityön, edistykselliset teknologiat ja eksklusiivisia varusteita. Kuga Vignale seuraa Ford Mondeo Vignale-, S-MAX Vignale- ja Edge Vignale -malleja Euroopassa.

Tehokkaat ja taloudelliset moottorit

Uuteen Kugaan on saatavilla Fordin uusimmat TDCi-dieselmoottorit ja EcoBoost-bensiinimoottorit, joiden CO2-päästöt ovat alhaiset ja käyttökustannukset edullisemmat.

Etuvetoisiin malleihin on saatavana 1.5 litran 120-hevosvoimainen TDCi-dieselmoottori kuusinopeuksisella manuaalivaihteistolla. Sen polttoaineen kulutus on 4,4 l/100 km ja CO2-päästöt 115 g/km. Moottori on kulutukseltaan viisi prosenttia parempi kuin poistuva 2.0 litran 120-hevosvoimainen TDCi-dieselmoottori.

Muita edistyksellisiä voimansiirtovaihtoehtoja ovat:

Etuvetoisiin malleihin 1.5 litran 120-hevosvoimainen TDCi-moottori kuusinopeuksisella PowerShift-automaattivaihteistolla, kulutus 4,8 l/100 km ja CO2-päästöt 124 g/km

2.0 litran 150-hevosvoimainen TDCi-moottori kuusinopeuksisella manuaalivaihteistolla AWD-nelivetona (kulutus 5,2 l/100 km ja CO2-päästöt 135 g/km) tai kuusinopeuksisella PowerShift-automaattivaihteistolla (kulutus 5,2 l/100 km ja CO2-päästöt 134 g/km)

2.0 litran 180-hevosvoimainen TDCi-moottori kuusinopeuksisella PowerShift-automaattivaihteistolla ja AWD-nelivedolla (kulutus 5,2 l/100 km ja CO2-päästöt 134 g/km CO2)

Fordin 1.5 ja 2.0 litran TDCi-dieselmoottorit on varusteltu uusilla edistyksellisillä dieselteknologioilla. Pakokaasujärjestelmän jälkikäsittely auttaa vähentämän NOx-päästöjä, timantintapainen komponenttipinnoite vähentää kitkaa ja hienostunut turboahdin parantaa moottorin hengitystä.

Fordin turboahdetut EcoBoost-bensiinimoottorit on varustettu edistyksellisillä teknologioilla kuten polttoaineen suorasuihkutus ja muuttuva nokka-akselien ajoitus (Twin-independent Variable Cam Timing). Kugan EcoBoost-moottorivalikoimaan kuuluvat:

1.5 litran EcoBoost 150 hv kuusinopeuksisella manuaalivaihteistolla etuvetoisena, kulutus 6,2 l/100 km ja CO2-päästöt 143 g/km

1.5 litran 182-hevosvoimainen EcoBoost kuusinopeuksisella automaattivaihteistolla AWD-nelivedolla, kulutus 7,4 l/100 km ja CO2-päästöt 171 g/km

Kautta linjan valikoimaan kuuluu polttoainetta säästäviä teknologioita kuten Auto-Start-Stop-toiminto ja älykäs uudelleenlataus (Smart Regenerative Charging), joka käyttää laturia valikoivasti ja lataa akkua moottorijarrutuksen ja jarrutuksen aikana.

Parempi näkyvyys ja turvallisuus

Uusimmat Fordin teknologiat parantavat sekä autossa olevien että muiden tienkäyttäjien turvallisuutta. Hienostunut korin muoto auttaa puolestaan kuljettajaa näkemään ulos paremmin.

Fordin mukautuva ajovalojärjestelmä (Adaptive Front Lighting System) on ensi kertaa saatavana Kugaan. Se tarkkailee vallitsevia valo-olosuhteita ja optimoi näkyvyyden säätämällä uusien bi-xenon-ajovalojen valonsädettä seitsemän eri asetuksen välillä ajoneuvon nopeudesta, ohjauskulmasta ja edellä olevan kohteen etäisyydestä riippuen.

Mukautuvaan ajovalojärjestelmään kuuluu säähän reagoiva valaistuksen tila (Weather-Dependent Lighting), joka säätää ajovaloja automaattisesti ja auttaa kuljettajaa huomaamaan tien vieressä olevat vaarat erittäin rankassa sateessa. Havaittuaan rankan sateen järjestelmä lyhentää ja leventää valonsädettä, jotta tien sivut valaistuvat paremmin eivätkä valot häikäise vastaantulevien autojen kuljettajia.

Uuden Kugan konepelti on veistoksellinen ja se korostaa auton sporttista ilmettä. Konepellin muotoilu parantaa jalankulkijoiden turvallisuutta kolaritilanteissa. Sekä konepelti että takaluukun kansi on suunniteltu estämään kalliimpien osien vaurioituminen törmäystilanteessa.

Uudessa Kugassa on myös seuraavat Fordin kehittyneet teknologiat:

Fordin älykäs AWD-neliveto (Intelligent All Wheel Drive) säätää vääntömomentin määrää renkaittain optimoiden käsiteltävyyden ja pidon erityisesti liukkaissa olosuhteissa

Aliohjautumisen hallintajärjestelmä (Curve Control) parantaa auton hallittavuutta, jos kuljettaja ajaa mutkaan liian lujaa

Kaarreajon hallintajärjestelmä (Torque Vectoring Control) parantaa ajokokemusta jarruttamalla hieman sisäpuolella olevia pyöriä mahdollistaen paremman pidon ja vakauden mutkaan ajettaessa

”Hienot teknologiamme, kuten älykäs AWD-neliveto, parantavat turvallisuutta”, Bakaj sanoo. ”Älykäs AWD-neliveto mittaa, minkälainen pito auton renkailla on tien pintaan ja voi tehdä korjausliikkeen alle 20 millisekunnissa – 20 kertaa silmänräpäystä nopeammin.”

Uusi Kuga seuraa aiemmin tänä vuonna esiteltyä Edgeä ja viime vuonna esiteltyä, uudistettua EcoSport-mallia. Ford vahvistaa SUV-valikoimaansa oikeaan aikaan. Alan myyntianalyytikot ennustavat, että segmentin myyntiosuus kasvaa 27 prosenttiin kaikista myydyistä autoista Euroopassa vuoteen 2020 mennessä.

Uusi Kuga ja Edge ovat viiden täysin uuden tai uudelleensuunnitellun Ford-ajoneuvon joukossa, jotka kilpailevat SUV- ja crossover-mallien luokassa seuraavan kolmen vuoden ajan.

Kuga johti Fordin laajentumista SUV-segmenttiin tullessaan ensi kertaa myyntiin vuonna 2008. Myynti nousi ennätykselliseen 102 000 ajoneuvoon vuonna 2015, jolloin kasvua oli 19 prosenttia vuoteen 2014 verrattuna.*** Syyskuussa 2016 Kugan myynti kasvoi 4 800 ajoneuvolla 14 500 ajoneuvoon verrattuna samaan ajankohtaan edellisvuonna, mikä on myynnillisesti kaikkien aikojen paras syyskuu. Ensimmäisten yhdeksän kuukauden aikana niitä on myyty ennätykselliset 95 300.

Ford EcoSport -mallin myynti kasvoi viime vuoden syyskuun 1 800 myydystä autosta tämän vuoden syyskuun 6 400 myytyyn autoon. Vuoden alusta EcoSporteja on myyty 44 600 kappaletta, mikä tarkoittaa 60 prosentin kasvua viime vuoden tammi-syyskuuhun verrattuna. Eurooppaan lanseerattuja Ford Edgejä on puolestaan tilattu yli 7 800 kappaletta. Ford on myynyt tänä vuonna yhteensä 144 906 SUVia eli yli 41 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

”Kaupunkimaasturit ovat kasvaneet Euroopassa pienestä segmentistä yhdeksi viimeisen vuosikymmenen merkittävimmistä autotrendeistä”, sanoi Roelant de Waard (Vice President, Marketing, Sales & Service, Ford of Europe). ”Aina, kun joku ennustaa kaupunkimaastureiden myynnin vähentyvän, hän on väärässä. Tämä johtuu siitä, että kaupunkimaasturit vetoavat miehiin ja naisiin sekä nuoriin ja varttuneempiin.”

# # #

* Ilmoitetut polttoaineen kulutusluvut ja CO2-päästöarvot on mitattu Euroopan komission direktiivien (EC) 715/2007 ja (EC) 692/2008 asettamien teknisten vaatimusten mukaisesti. Polttoaineen kulutus ja CO2-päästöt on määritelty ajoneuvotyypin, ei yksittäisen auton mukaan. Käytetty testaustapa mahdollistaa vertailtavuuden eri autotyyppien ja valmistajien välillä. Polttoainetehokkuuden lisäksi ajokäyttäytymisellä sekä muilla ei-teknisillä asioilla on vaikutusta auton polttoaineen kulutuksen ja CO2-päästöjen määrittämiseen. CO2 on pääasiallisin kasvihuonekaasu, joka on syynä ilmaston lämpenemiseen.

** Englanninkieliset äänikomennot. Uusia SYNC 3:n kieliä ovat norja, puola, ruotsi, tanska ja tsekki. Aiemmat kielet ovat englanti, espanja, hollanti, italia, portugali, ranska, saksa, turkki ja venäjä.

**** Euroopan Ford raportoi myyntiluvuistaan 20 Euroopan päämarkkina-alueellaan kansallisten myyntiyhtiöiden kautta. Euro 20 -markkinoihin kuuluvat Alankomaat, Belgia, Espanja, Iso-Britannia, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Norja, Puola, Portugali, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Suomi, Sveitsi, Tanska, Tšekki ja Unkari.

Android ja Android Auto ovat Google Inc:n tavaramerkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti